Ratkaisut työmaan valvontaan ja energiatehokkuuden optimointiin

Työmaiden energiankulutuksen seurantaan ja energiatehokkuuden parantamiseen on kaivattu uusia kustannustehokkaita ja ympäristötietoisempia ratkaisuja. Konevuokrauksella on ratkaistu näitä haasteita laajentamalla digipalveluiden tuotekategoriaa.  

Usein merkittävä säästö muodostuu pienistä kokonaisuuksista, kuten valaistuksen tehokkaasta optimoinnista vain tietylle ajanjaksolle, ovien aukiolovalvonnasta lämmityskaudella ja erilaisten laitteiden valvotuilla ja ajastetuilla latauspisteillä. 

Työmaanhallintajärjestelmä on otettu käyttöön jo useammalla työmaalla ja se koostuu useista työmaalle tarpeellisista ohjaus- ja valvontakohteista, kuten: 

  • vesisulkujen ohjaus, jolla voidaan säätää vesi päälle/pois työmaan tarpeen mukaan.
  • valaistuksen ohjaus sisällä ja ulkona energian säästämiseksi mm. ajastuksella, liiketunnistuksella ja etäsäädöllä
  • työkoneiden latauspisteiden ohjaukset ja valvonta 
  • sähkönsyötön valvonta esim. kaivantotyössä olevilta vesipumpuilta 
  • työmaa-aikaiset paloilmaisimet ja paloilmaisinjärjestelmä 
  • liiketunnistimet ja magneettikoskettimella toimivat ulko-ovien tilailmaisimet esim. vartiointiin 

Työmaan valvonta avaimet käteen -palveluna 

Skanska Konevuokrauksen kautta saat digitaaliset palvelut työmaan valvontaan avaimet käteen -palveluna. Järjestelmän laitteet taipuvat monenlaiseen käyttöön ja ne ovat kaikki kätevästi yhden palvelun alla.  

Finlandia-talon perusparannuksen työmaalla on ollut käytössä Ajax-palonilmoitinjärjestelmä. Työmaalla ollaan tyytyväisiä Konevuokrauksen tarjoamaan palveluun.  

“Järjestelmän käyttö kännykässä olevalla sovelluksella on ollut helppoa. Konevuokrauksen tuki ja perehdyttäminen käyttöjärjestelmään on ollut hyvää tasoa, ja palvelupyyntöihin vastaaminen on ollut nopeaa. Myös mahdolliset järjestelmän vikakorjaukset ja huollot on Konevuokrauksen osalta tehty nopeasti, joten järjestelmä on ollut käyttökunnossa koko ajan. Vartiointiliikkeelle Ajax-järjestelmä on ennestään tuttu, joten järjestelmän käyttö oli siltäkin osin vaivatonta”, kertoo aluevastaava Juha Leppälä Finlandia-talon työmaalta. 

”Toimimme Skanskan arvojen mukaisesti avoimesti ja ihmisistä ja ympäristöstä välittäen. Kun työstä on sovittu, meidän tehtävämme on pitää luvatusti kiinni ja hoitaa homma siististi, turvallisesti ja aikataulussa pakettiin”, toteaa Sami Hukka Skanska Konevuokraukselta.  

Ota yhteyttä Samiin käydäksesi tarkemmin läpi oman työmaasi valvontaan liittyvät asiat.

Sami Hukka, tuoteryhmävastaava digipalvelut. sami.hukka@skanska.fi p.050 440 9511