Miten säästää lämmityskaluston valinnalla?

Lämmitysratkaisun valinnassa olennaisin tekijä on lämmitysenergian hinta. Tämä olennainen seikka voi jäädä huomiotta, jos lämmitysratkaisua pohditaan vain lämmityskaluston hankinnan näkökulmasta. Teimme havainnollisen laskelman, mikä merkitys energian hinnalla on kokonaiskustannuksien kannalta.

Näin laskettiin

  • Sähkön veroton hankinta hinta 11,00 c/kW/h
  • Kaukolämmön veroton hankintahinta 7,00c/kW/h
  • Esimerkki kerrostalo, helmikuu, keskilämpötila -10°C
  • Kerroslukumäärä 6, kerrosala 800 m² per kerros, huonekorkeus 2,8 m, talonvaippa ummessa ja eristetty
  • Talon lämmitystehontarve 190 kW/h (40w/m²)

Jopa 53 % edullisemmin

Edellä mainittujen lähtökohtien valossa saamme sähkö kustannukseksi 506 €/vrk ja 15.180 €/kk. Vastaavasti kaukolämmöllä kustannukset ovat seuraavat kaukolämpöön menevä euromäärä 319 €/vrk ja 9.576 €/kk.

Yhteenveto

Lämmitysjärjestelmän perustustyöt ja vuokrakustannukset ovat hieman korkeammat kaukolämpöä käytettäessä. Tämä ero kuitenkin e kompensoituu jo ensimmäisen kuukauden aikana energianhinnan merkittävällä erolla. Kaukolämpöön liitettävään lämmityksen asennukseen menee kahdelta asentajalta 2-3 työpäivää, kun taas sähkölämmityksen tekee yhdessä työpäivässä.

Voinko auttaa?

Onko työmaallasi saatavilla kaukolämpö? Tarvitseeko kohteesi vain lyhytaikaista lämmitystä? Onko rakennuksen ulkovaippa jo eristetty? Teen sinulle tarjouksen kohteeseesi sopivan lämmitysratkaisun.

Tarjoamme lämmitystä perustuen sähköön, kaasuun, kaukolämpöön tai öljyyn. Tarjoamamme ratkaisu huomioi laitekustannusten lisäksi energian hinnan. Keskitymme siis kokonaiskustannuksiltaan kohteeseesi parhaiten sopivaan lämmitysratkaisuun.

Miko Karhunen

Palvelupäällikkö

050 592 7929
miko.karhunen@skanska.fi

Jätä minulle viesti