Kalustoa tarpeen mukaan – Nostimien vuokraus on kustannustehokas ratkaisu

Jokainen rakennusprojekti tarvitsee asianmukaisen kaluston ja työvälineet. Nostimet ovat yksi tärkeimmistä koneista niin suurilla kerrostalotyömailla kuin pienemmissä omakotitaloprojekteissa, mutta niiden hankinta ja ylläpito voivat olla kallista ja monimutkaista.

Rakennuskoneiden vuokraus on usein kustannustehokas ja joustava vaihtoehto työmaalle. ”Myös yksityishenkilöt ovat löytäneet tiensä palveluidemme äärelle. Tarjoamme laitteita ja palveluita, jotka vastaavat asiakkaidemme tarpeisiin parhaiten, oli kyse sitten nostimista, rakennushisseistä, telineistä tai asennuspalveluista”, Skanska Rentalin tuoteryhmäpäällikkö Jani Vainiomäki kertoo.

Vuokrattavat nostimet ovat aina tarkoitukseensa sopivia, tarkastettuja ja huollettuja

Kaluston vuokraus on kannattavaa varsinkin silloin, kun laitetta tarvitsee vain lyhyeksi ajaksi. Pitkissä rakennusprojekteissa puhutaan jopa vuosien vuokrasta, mutta vuokraus voi kestää myös vaikka vain muutaman päivän. ”Kaikkea ei tarvitse omistaa. Laitteet voivat olla hankintahinnoiltaan todella kalliita ja lisäksi ylläpito vaatii resursseja ja osaamista”, Vainiomäki sanoo. Työmaakoneiden vuokrauksen ehdoton etu on se, että koneet ovat tarkastettuja ja huollettuja.

Tarjoamme ammattitaitoisen neuvonnan ja perehdytyksen laitteiden käyttöön, mikä lisää työmaan tehokkuutta ja turvallisuutta, ja luo samalla kustannussäästöjä. ”Rakentajat ovat oman alansa ammattilaisia ja me olemme konealan ammattilaisia. Työmaiden kalustomäärät vaativat paljon tietotaitoa. Osaamme vinkata vuokraajalle juuri tilanteeseen sopivan koneen”, Vainiomäki kertoo.

Akkukäyttöiset nostimet sopivat kaikenlaisille työmaille

Myös nostimissa ja nostureissa siirrytään nyt ympäristötietoisiin vaihtoehtoihin. Vaikka akkukäyttöiset nostimet ovat vielä suhteellisen uusi ilmiö, niiden suosio ja kysyntä kasvaa. ”Akkukäyttöiset nostimet ovat päästöttömiä ja hiljaisempia verrattuna perinteisiin polttomoottorilaitteisiin. Ne soveltuvat erinomaisesti sisätiloihin, missä pakokaasujen aiheuttama haitta voi olla merkittävä. Ja mikä parasta, niitä käyttäessä ei tarvitse polttoaineiden kanssa lotrata”, Vainiomäki sanoo.

Akkukäyttöiset nostimet sopivat kaikenlaisille työmaille, joissa on latausmahdollisuus, eikä niiden tehoista tarvitse olla huolissaan edes pakkasilla. ”Akkukäyttöisten nostimien käytettävyys ja tehokkuus ovat osoittautuneet erinomaisiksi myös talviaikaan. Helposti ajatellaan, että savuttava dieselkone olisi jotenkin notkeampi pakkasella, vaikka tosiasiassa näin ei ole. Akkukäyttöinen kone on vähän niin kuin unelmavävy – hiljainen ja savuton”, Vainiomäki naurahtaa.

 

Kysy lisää nostimista ja kalustosta lähimmältä toimipisteeltämme.